Beste mensen rond De Tabernakel,
A.s. zondag 4 april is de Paasochtenddienst om 10.00 uur.
Thema: ‘Een nieuwe start’
Met de opstanding van Jezus vieren we dat het leven wint, dat God een nieuwe start maakt. We worden allemaal uitgenodigd om ook een nieuwe start te maken door de kracht en inspiratie van de Geest van God die Jezus heeft opgewekt.
Muziek is er deze morgen van Cor van Leeuwen, Monique Groeneveld, Robert van Drie en Paula van Drie.
Natuurlijk is ook deze dienst thuis te volgen via kerkdienstgemist.nl
Aanmelden kan via de aanmeldknop op onze site www.detabernakel.nl.
Van harte welkom.
Hou vol en houd moed!

ds. Bert Heslinga
06 46458207
ds@bertheslinga.nl

 

Gelezen in het Nederlands Dagblad:

Kerkgang zorgt niet voor extra risico op coronabesmetting, blijkt uit onderzoek

Het fysiek bijwonen van een kerkdienst met hygiënemaatregelen gaat niet gepaard met een verhoogd risico op coronabesmetting. Dat blijkt uit een Duits onderzoek van de Philipps Universiteit van Marburg in samenwerking met de Evangelische Kerk van Kurhessen-Waldeck, in de deelstaat Hessen in het midden van Duitsland. Bijna vijftienhonderd kerkleden, ambtsdragers en vrijwilligers uit drie protestantse kerkdistricten deden drie maanden lang mee aan het onderzoek. Zij werden gedurende de tijd gecontroleerd op antistoffen tegen corona. Het verschil in antistoffen tussen de gelovigen die thuis bleven en gelovigen die kerkdiensten bezochten, was niet significant. Onder de kerkgangers waren zelfs wat minder besmette mensen.

Van de 990 kerkgangers die regelmatig een dienst bezochten, hadden 24 mensen (2,4 procent) antistoffen in hun lichaam. Van de 503 kerkleden die niet regelmatig naar de diensten kwamen, waren dat er 21 (4,2 procent). Onder ‘regelmatig’ werd wekelijkse tot maandelijkse kerkgang verstaan.

De hygiënemaatregelen werpen dus hun vruchten af, concluderen de onderzoekers. Binnen de kerkgebouwen uit het onderzoek moet anderhalve meter afstand worden gehouden. Kerkbezoekers dragen verplicht een mondkapje en er wordt niet gezongen. Kerken moet aan bepaalde ventilatie-eisen voldoen en er moet desinfecterende handgel aangeboden worden. Looproutes en andere instructies moeten duidelijk zichtbaar zijn aangegeven.

‘De kerken rechtvaardigen het vertrouwen dat in hen werd gesteld’, zegt de decaan van de drie kerkdistricten.