2015

4e advent

Zondag 20 december - 4e advent

Op deze zondag horen we over de geboorte van Johannes. Zacharias krijgt weer zijn stem terug en zingt een uitbundig loflied. De losse stenen duiden op het weer kunnen spreken van Zacharias.

3e advent

Zondag 13 december- 3e advent

Op deze zondag is de kleur roze. Hetgeen betekent dat er midden in deze donkere dagen al iets van Gods licht doorbreekt. We horen over de ontmoeting tussen Maria en Elisabeth. De boog in de bloemschikking maakt de verbinding tussen deze twee vrouwen zichtbaar.

2e advent

Zondag 6 december - 2e advent

Er  komt een bericht van engel Gabriel bij Maria om haar te vertellen dat ze zwanger zal worden van een zoon, kind van de Allerhoogste, die ze Jezus moet noemen. Om Maria's zuiverheid te symboliseren wordt in de bloemschikking een witte lelie gebruikt en de rode bloemen staan symbool voor het ontvangen van Gods Geest.

1e advent

Zondag 29 november - 1e advent

De basis van de bloemschikking is een gedroogd palmblad. Deze vorm symboliseert de verbinding tussen Hemel en Aarde. De komvorm van dit blad staat voor de ontvankelijke houding voor Gods Geest

De rode kleur van de bloemen is het zichtbare teken van de Heilige Geest.

Startzondag

Startzondag 2015

De bloemen voor deze startzondag staan voor naastenliefde, het samengaan van kerken en een goede buur.

De zonnebloem, welke zich altijd naar het licht richt, staat symbool voor Het Licht - Christus.

Zonder licht groeit er niets, niet de naastenliefde, niet het samengaan van kerken en niet de goede buur.

Pinksteren

Pinksteren 2015

Vuur, het licht dat ontvlamt, warm maakt, inspireert.

De bol als symbool voor de aarde, de bloemen als de vuurgloed die neerdaalt, zeven kaarsjes voor de zeven gaven van de geest.

Paascyclus en Pasen

Het thema is dit jaar Open je handen.

We geloven dat God onze handen steeds opnieuw vult en dat we met elkaar mogen delen wat we hebben ontvangen. Strek je handen uit om te geven en te ontvangen.

© 2015 De Tabernakel - Prins Hendrikweg 6 - 8171 EH Vaassen