Eindelijk gelukt ... !!

Het kostte nogal wat moeite en puzzelwerk om de 'kokers' en deelnemers van de internationale maaltijd op één avond bij elkaar te krijgen.

Maar op maandagavond 30 september was het rond de klok van 18.00 uur in het Vooronder een drukte van belang. Jong en oud was gekomen om te genieten van de kookkunsten van Yohannes Nguse uit Eritrea, Naji en Shiyan Badal uit Irak  met hun kinderen Nazdar, Neefvin, Nazalin en Neervan en Mami Kulimushi uit Kongo met haar dochters Dorcas en Merveille en kleinzooon  Albert. Zij hadden allemaal heerlijkheden uit hun oorspronkelijke landen klaargemaakt en kleurrijk en uitnodigend klaargezet in grote schalen en bakken.

Na het gebed door ds. Bert Heslinga, werden de borden volgeschept met overheerlijke gerechten en aan de tafels, op de banken met het bord op schoot en aan statafels gegeten.

Maar zeker net zo belangrijk, er werd met elkaar kennis gemaakt en met elkaar gepraat. Een prima avond van elkaar ontmoeten!

Als afsluiting van de avond was er nog koffie met cake. Maar geen gewone koffie .... als verrassing was er een Eritresche vriendin van Yohannes die speciale Eritresche koffie maakte, door ter plekke de koffiebonen te branden. Dat daardoor het Vooronder op een gegeven moment blauw van de rook stond mocht de pret niet drukken.

Al met al een zeer geslaagde avond als uitvloeisel van het Tabernakel Spektakel!